Boomverzorging – snoeien

Door onze jarenlange ervaring en kennis met bomen voeren we elke handeling zorgvuldig uit. Dankzij onze eigen hoogtewerker van 32 meter kunnen we tot de hoogste takken reiken van al uw bomen. tevens beschikken wij ook over een team klimmers die tot de hoogte takken klimmen op de veiligste manieren op moeilijk bereikbare plaatsen.

Afhankelijk in welke groeistadia u boom verkeerd dienen wij de nodige snoeimethodes toe; begeleidingssnoei, onderhoudssnoei of aftakelingsbegeleiding van de boom o.a opkronen, zieke,dode en beschadigde takken, verlichten van topzware takken en meer licht door de kroon te laten, reduceren,… wij komen eerst een kijkje nemen naar je bomen om samen te overleggen wat er exact mee moet gebeuren en wat er kan voor een goede veilige boom te behouden. U BOOM ONZE ZORG.

Er zijn veel verschillende soorten snoeimethoden (begeleidingssnoei, knotten, kandelaren, Verjongingssnoei,…). Het is aan ons om de beste methode toe te passen, zonder aan de boom schade toe te richten. Hierdoor blijft hij vitaal, groeikrachtig en beter bestand tegen hevige windstoten. Het nut van snoeien kan zijn: de boom verjongen, bladmassa verminderen, evenwicht in de kroon, bescherming aan de omgeving,… De ene boomsoort is niet de andere en vraagt daarom steeds de nodige aandacht en veiligheid bij het werken.

Bij het verzorgen van bomen gaan we de boom sturen om zo oud mogelijk te worden. Verwijderen van dode takken, verankeren, groeiomgeving optimaliseren, bestrijden van ziekten en plagen. Als de takken van de kruin te ver rijken en de mogelijk bestaat er in dat deze gaan breken bij hevige wind kunnen we zo tot 1/3 inkorten.