Vellen bomen stadstuinVellen boom met hoogtewerkerversnipperen van takken-snoeien van bomen-afzagen bomen-devriendt agroBoomwortels frezenSnoeien en vellen van bomen Devriendt-agro te roosdaal

BOOMVERZORGING – EXPERTISE

boomverzorging is een brede naam voor specifieke werken aan bomen die hun leven verbeteren en vergemakkelijken, ze zo lang mogelijk laten leven.


KROONVERANKERING

Kroonverankering is noodzakelijk om slechte takaanhechtingen, zwakke takken en bomen te behouden en de omgeving te beschermen tegen eventuele falen.

De Boomverankering is afhankelijk van de tak-boomgewichten en waar deze problemen zich bevinden in de boom. Nadien wordt de geschikte boomverankering berekend en geplaatst.


STANDPLAATSVERBETERING

Bomen onder stress of door slechte groeiomstandigheden.

De problemen bevinden zich meestal in de bodem. Deze storende lagen doorbreken en toevoegen van voedingssupplimenten om een gezondere, sterkere en mooiere plantengroei mogelijk te maken.


Ziekte en plangen op bomen

Ziekten en plagen zijn afhankelijk van de boomsoort en verschilt hierdoor ook enorm. We komen graag ter plaatsen om de situatie te bekijken en u in te lichten of het al dan niet ernstige gevolgen heeft voor de boom of omgeving.


boomcontrole-beheerplannen

Bomen worden op regelmatige basis gecontroleerd voor de veiligheid

De controle begint steeds met een visuele controle ( Visuele Tree Analyse = VTA ). Hierbij worden de bomen gecontroleerd op meer dan 20 aandachtspunten. Als er toch gevaren of gebreken zich voor doen worden deze nader onderzocht worden. door scans, onderzoeken,…

Bij boombeheerplannen stellen we plannen op, welke werkzaamheden er dienen te gebeuren om het bomenbestand DUURZAAM te maken. Waardoor deze langer behouden kunnen blijven en goedkoper worden door geen onnodige kosten te maken.


Aan- en verplanten van bomen

Als boomverzorgend bedrijf beschikken wij over de kennis, materiaal en ervaring voor het aan- en verplanten van grote en kleine bomen.

Verplanten van grote bomen doen wij eerst een voorgaand onderzoek uit ( boomsoort, boven/ondergrondse analyse, transport van zowel bestaande als toekomstige  standplaats ) daarvan komt een boomrapport.

Bij aanplant geven we advies naar boomsoortkeuze, standplaats en eindbeeld.

Neem contact op